Eristetyt putkistot, lämpökanaalit ja jäätymättömät vesijohdot

Meltexin taipuisia, eristettyjä putkistojärjestelmiä on valmistettu ja myyty vuodesta 1995 alkaen yli kaksi miljoonaa metriä Suomeen ja muihin pohjoismaihin.

Meltex valmistaa eristetyt putket lämmönsiirtoon ja käyttöveden johtamiseen rakennusten välillä, maalämpöputken siirtoputkiksi sekä jäätymättömiksi vesijohdoiksi. Eristeenä toimiva ristiinsilloitettu umpisoluinen PEX-solumuovi takaa putkille hyvät lämmöneristysarvot (0,037 W/mK) ja joustavan sekä kestävän rakenteen. PEX-solumuovi palautuu nopeasti muodonmuutoksista ja umpinainen solurakenne estää veden imeytymisen.

Yli tai ympäri - taipuisa putki on helppo asentaa Solumuovieristeellä hyvät lämmöneristysarvot
Korrugoitu suojaputki kestää Toimitus juuri sopivan pituisina

Käyttökohteet: jäätymätön vesijohto, maalämmön siirtoputki, eristetty lämmitys- ja käyttövesiputki lämmönsiirtoon lämpökeskuksen ja rakennusten välillä.

Eristetyt putket: lämpökanava, jäätymätön vesijohto, eristetty vesijohto - kaikki Meltexiltä!

MX-Arctiflex

Jäätymätön vesijohto.

MX-Arctiflex on lämpöeristetty paineputki itsesäätyvällä lämpökaapelilla. Eristettyä paineputkea käytetään vesijohdoksi tai paineviemäriksi kohteissa, joissa on jäätymisen riski.

Itsesäätyvän lämpökaapelin suurin linjapituus yhdellä sähkösyötöllä on 100 m. Vakiovastuskaapeli mahdollistaa jopa useiden satojen metrien linjapituudet yhdellä sähkösyötöllä.

MX-Arctiflexia on saatavana lämpöeristettynä myös ilman lämpökaapelia.

Käyttökohteet:
Vesijohdoksi tai paineviemäriksi kohteisiin, joissa on jäätymisen riski. Ilman lämpökaapelia eristetty paineputki soveltuu erinomaisesti myös maalämpöjärjestelmien putkituksiin.

Lisätarvikkeet:
Sähkökaapelin jatkos- ja loppupäätepakkaus, liittimet, päätykutisteet, haaroituskaivot

MX-Radiflex- ja MX-Saniflex

Rakennusten välisiin putkituksiin.

MX-Radiflex- ja MX-Saniflex ovat eristettyjä putkia, joita käytetään rakennusten ulkopuolisiin käyttö- ja lämmitysveden putkituksiin. Eristettyjä putkia on saatavana sekä yksi- (single) että kaksivirtausputkielementteinä (twin). Lämpöeristetty, ristiinsilloitettu PEX-A virtausputkella on erinomaiset lämpötekniset ominaisuudet. Eristetyt putkistot kestävät hyvin kemikaaleja ja ovat korroosiovapaita.

Käyttökohteet:
Rakennusten ulkopuolisiin käyttö- ja lämmitysveden putkituksiin. Kerros- ja rivitaloalueiden, omakotitalojen ja maatilojen lämmitys- ja käyttövesiputkistoksi. Soveltuu myös hyvin teollisuuskohteisiin kemikaalien sietokyvyn ansiosta.

Lisätarvikkeet:
Liittimet, päätykutisteet, haaroituskaivot

MX-4-Flex lämpökanaali

MX-4-Flex PN 6 / PN 10 on neliputkinen lämpökanaali lämminvesikierrolle ja käyttöveden johtamiseen esimerkiksi piharakennukseen. Kaksi putkista on sanipex-putkia käyttöveden kierrolle ja kaksi radipex-putkea lämmitysveden  johtamiseen.

Lisätarvikkeet:
Liittimet, haaroituskaivot

Eristetyn putken päätyhattu

Eristetyn putken päät tiivistetään päätyhatuilla. Päätyhattu estää kosteuden pääsyn putken eristekerroksiin ja sitä käytetään aina eristettyjen putkien kaivoissa. Päätyhatuissa on läpivienti eri virtausputkien koon mukaan ja ne leikataan auki saksilla putkikoon mukaisesta kohdasta. Päätyhattu kiinnitetään putken suojakuoren ympärille haponkestävän kiristyspannan avulla, elastiset virtausputkien läpiviennit ovat sellaisenaan tiiviitä. 

Eristetyn putken päätyhatut on valmistettu EPDM-kumista.

Päätyhattuja on saatavana kaikille Meltexin eristetyille putkille. Kokomerkinnöissä "Single" on putkien määrä (1, 2 tai 4), "22-40" virtausputkien koko ja "110" suojakuoren koko. 

Tuotekoodi Nimike
a209810 Eristetyn putken päätyhattu Single 22-40/110
a209813 Eristetyn putken päätyhattu Single 25-40/75
a209815 Eristetyn putken päätyhattu Single 50-75 / 160
a209816 Eristetyn putken päätyhattu Single 90-110 / 200
a209817 Eristetyn putken päätyhattu Twin 22-50/160
a209819 Eristetyn putken päätyhattu Twin 40-63/200
a209820 Eristetyn putken päätyhattu 4 25-40 / 160

MX-Maalämmön siirtoputki

MX-Maalämmön siirtoputki on lämpöeristetty paineputki, jota käytetään lämpökaivon ja lämpöpumpun välisiin vaaka-asennuksiin.

Haaroituskaivo eristetyille putkille

Eristettyjen putkien haaroituksien liittämiseen ja eristämiseen on saatavana varta vasten valmistettu haaroituskaivo.

• Liitännät juuri niin kuin tarvitaan
• Täysin vesitiivis rakenne
• Lämpöeristetty kansisto

Haaroituskaivojen runkokoot

Ø 400 mm
Ø 670 mm
Ø 900 mm
Ø 1050 mm

Haaroituskaivot valmistetaan tilaustöinä asennuskohteen mukaisesti. Kaivon halkaisija, korkeus ja yhteiden lukumäärä tehdään tarpeen mukaan.

Kysy kaivoa tilauksen yhteydessä!