Käyttövesijärjestelmät: pex-putki, komposiittiputki, kupariputki sekä osat ja tarvikkeet

Grundfos pumput

Grundfos on yksi maailman johtavista pumppuvalmistajista 16 miljoonan pumppuyksikön vuosituotantannollaan. Grundfos pumpuilla toteutat laadukkaan, tehokkaan ja energiaa säästävän pumppuratkaisut kaikki käyttökohteisiin.

Meltex varastovalikoimasta löydät Grundfos lämmitys- ja käyttövesipumput sekä valikoidut Grundfos avokaivopumput.

Kupariputket ja kromatut kupariputket

Yorkshire® saumattomia kupariputkia voidaan käyttää:

- kylmä- ja kuumavesijakeluverkkoihin
- lämminvesi-lämmitysjärjestelmiin (sis. lattia-, seinä- tai kattolämmitysjärjestelmät)
- kaasumaisten ja nestemäisten taloissa käytettävien lämmityspolttoaineiden ja muiden nesteiden jakeluun
- jäteveden, muiden nesteiden ja kaasujen poistoon
- palonsammutusjärjestelmiin
- paine- ja alipainejärjestelmiin

Kupariset puristusliittimet

SANHA-Press kupariset puristusliittimet ovat eurooppalaisten sertifiointilaitosten testaamia ja hyväksymiä. Kupariset puristusliittimet soveltuvat käyttövesi- ja lämmitysasennuksiin ja niitä voidaan käyttää kaikkien yleisesti käytössä olevien kupariputkien kanssa myös mm. kaasu- ja aurinkoenergiajärjestelmiin. SANHA-Press-tuotesarja on yksinkertainen ja turvallinen käyttää niin asuin- kuin myös teollisuusrakennusten käyttökohteissa. SANHA-Press puristusosia on saatavissa myös kromattuina, jotka ovat siisti ja hygieeninen ratkaisu näkyviin asennuksiin kromatuilla putkilla esim. kylpyhuoneissa.

Siisti ja hygieeninen
Puristusliittimessä on minimaalisesti likaa kerääviä särmiä. Kromattujen puristusliittimien kiiltävä kromattu pinta on helppo pitää puhtaana.

Nopea ja varma asennus
Puristustekniikka on luotettava työtapa joka tarjoaa nopean ja varman asennuksen. Puristusliitin on tiivis heti ensimmäisen puristuksen jälkeen eikä tarvitse mitään jälkihoitoa.

Universaali puristustyyppi
SANHAn puristusliittimet ovat universaalia puristustyyppiä, mikä merkitsee, että niitä voi puristaa kaikilla markkinoilla saatavilla puristusprofiileilla, jotka ovat tehty puristusliittimille (V-, M- ja SA- profiilit). SANHA-Press universaali puristusliitin on siis helppo ja huoleton asentajalle!

Taloudellinen vaihtoehto
Puristustekniikka on nopea asennustekniikka joka vähentää asentajan työaikaa eikä tarvitse mitään ylimääräisiä tarkistuksia painekokeen jälkeen. Tämä tekee puristustekniikasta taloudellisimman vaihtoehdon.

Valmistaja: www.sanha.com

Liukuaineet ja muut Unipak tuotteet

SUPER GLIDEX on silikonipitoinen liukuaine, jota käytetään muovimuhviputkien asennuksessa.SUPER GLIDEX on valkoista ja hajutonta ja sen koostumus on miellyttävän voidemainen. Neutraali pH-arvo (noin 7). Kestää pakkasta. Valmistetaan myös erikoislaatuna, joka kestää pakkasta jopa –30°C.

SPECIAL GLIDEX on erittäin tehokas saippuaemulsio, jota käytetään liukuaineena asennettaessa muovimuhviputkia, metalliputkia, betoniputkia tai muunlaisia putkia. SPECIAL GLIDEX varmistaa monista materiaaleista valmistettujen muhviputkien helpon ja vaivattoman liittämisen. SPECIAL GLIDEX:llä on hyvä tarttumiskyky jopa märässä tai kosteassa ympäristössä. Käyttölämpötilat ovat tyypistä riippuen -10°C tai -5°C.

PTFE-kierreteipit ovat yleisesti ainutlaatuinen tiivistysmateriaali, jolla on laaja kemiallinen sieto ja hyvin leveä käyttölämpötila-alue -200 °C – +260 °C teippityypistä riippuen. PTFE-kierreteippi sopii hyvin käytettäväksi laitteissa, joissa asetetaan suuret vaatimukset hygienialle (sairaalat ja elintarviketeollisuus). PTFE on palamatonta, ei vanhene ja on myrkytöntä.

UNITAPE (12 m x 12 mm x 0,075 mm - massatäyttö: 0,35 g/cm3). Sopii hyvin laitteisiin, joissa käytetään vettä, ilmaa ja kuumuutta. Suurin putkihalkaisija: ¾”. Lämpötilankesto -200°C – + +100°C. Suurin paine: 20 bar.

JUMBOTAPE (15 m x 19 mm x 0,2 mm - massatäyttö: 0,6 g/cm3). Hyvin vahva ja joustava - ihanteellinen suuriin, karkeisiin tai teräviin kierteisiin (ei ruosteisille). Sopii hyvin höyrylle. Kestää käytössä. Putkihalkaisija: ¾” -2”. Lämpötilankesto -200°C – + +160°C. Suurin paine: 20 bar.

UNIFLON ptfe-kierretiivistenuora on hyvin monipuolista ja hyvin helppoa käyttää. Sietää lähes kaikkia tunnettuja nesteitä, kaasuja ja kemikaaleja. EN 751-3 -hyväksyntä juomavedelle ja kaasulle. BAM-hyväksyntä hapelle. Suositeltu lämpötila-alue -200 °C – + 240 °C

UNIPAK putkikittia käytetään tiivistenuoran kanssa käyttövesi-, kuumavesi- sekä matalapainehöyryputkien (max. 130°c/8 bar) kierreliitosten tiivistykseen. UNIPAK helpottaa asennustyötä, tekee liitoksista tiiviitä ja helpottaa mahdollisesti myöhempää avausta. Hyvin riittoisaa käytössä ja miellyttävää käsitellä. UNIPAK ei ole haitallista ympäristölle eikä terveydelle.

MULTITEC vuodonetsintäsuihkeella jäljitetään kaikenlaisten kaasulajien vuotoja. MULTITECia suihkutetaan putkiliitoksiin tai muualle, missä epäillään vuodon olevan tai vaara vuodosta; mahdollinen vuoto saa päälle suihkutetun nesteen heti kuplimaan. Huolehdi aina siitä, että vuodonilmaisunestettä on putkiliitoksessa ympäri koko matkan. MULTITECillä on hyväksyntä: DGP(TV-00107). Valmistetaan myös erikoisversiona, jonka jäätymispiste on <-30 °C.

UNITEC kierreliima tuotesarja käsittää täydellisen sarjan anaerobisia liimoja ammattilaisille. Ne sopivat erityisesti putkien tiivistykseen, pulttien- ja ruuvien lukitukseen samoin kuin laakerien varmistukseen. UNITEC sopii kaikkiin laitteistoihin, joissa vaatimuksena ovat vahvat ja vastustuskykyiset liitokset.

Sujutetut pex-putket

Nopeampi asennus valmiiksi sujutetuilla putkilla

Käyttövesi- ja lämmitysputket tulee aina asentaa suojaputkeen, jotta niiden vaihtaminen on tarvittaessa mahdollista. Suojaputket saadaan asennettua tiiviisti hanakulmarasioihin, jolloin mahdollinen vuotovesi kulkeutuu suojaputkea pitkin näkyville, eikä pääse aiheuttamaan vahinkoa rakenteiden sisällä.

Sujusanissa ja Sujuradissa pex-putki on sujutettu valmiiksi 28 mm asennusputkeen, mikä säästää aikaa ja vaivaa putkea asennettaessa.

Sujutettuja putkia on saatavana myös valmiiksi eristettynä, jossa 28mm asennusputken päälle on sujutettu 9 mm vahvuinen solumuovieriste, kysy lisää myynnistämme!

Veimart vesivuotovahti VM-10

Veimart on kotimainen vesivuotovahti, joka estää vuoto-ongelmat ja tuo mielenrauhan.

Koti kannattaa turvata vesivahingoilta. Veimart estää käyttövesiverkoston vesivahingot yksinkertaisella ja toimintavarmalla tavalla. Veimartin vesivuotovalvonnan menetelmälle on myönnetty patentti ja Veimart-vuotovalvontajärjestelmä on Finanssiala ry:n (FA) hyväksymä.

Järjestelmään kuuluu kaksi perusosaa: putkistoon liitettävä runko-osa ja seinälle kiinnitettävä ohjausyksikkö.

Virtausanturi
Reagoi hanan avaamiseen välittömästi ja antaa avauskäskyn magneettiventtiilille.

Magneettiventtiili
Pitää päävesijohdon kiinni kun vettä ei käytetä. Hälytystilanteessa ei avaudu ilman kuittausta.

Kalvopaisunta-astia 1.6 dl
Astiassa oleva vesimäärä tyhjenee vuototilanteessa. Tällöin magneettiventtiili ei avaudu ilman erillistä kuittausta.


Helppo asentaa

Vuotovahdin rungossa on valmiina ¾” tasopintatiivisteellä varustettu liitin, jonka avulla se liitetään heti vesimittarin jälkeen. Toisella puolella on 22 mm helmiliitin. Runko voidaan asentaa mihin asentoon tahansa, ja se vaatii putkistosta tilaa vain 160 mm. Kaikki sähkökytkennät tapahtuvat pistokeliittimillä.

Vesijohtoliittimet

Erikoismessinkiset ja kromatut puserrusliittimet pex- ja kupariputkille. Kapillaariliittimet kupariputkille. Valurautaiset pistoliittimet paineputkille.

Vesimittarit

Eurooppalaisen direktiivin 2004/22/EC (moduuli B + D) mukaisen mittauslaitedirektiivin MID mukaisesti hyväksytyt sekä normien EN 14154 ja OIML R49 mukaiset vesimittarit.