dBlue äänieristetty viemäriputkijärjestelmä

dBlue-kiinteistöviemärijärjestelmässä keveys, kestävyys ja mekaaninen lujuus yhdistyvät erinomaiseen ääneneristyskykyyn. Järjestelmä on yhtä helppoa asentaa kuin normaali HT-viemäri, mutta se vaimentaa viemäristöstä lähtevää ääntä ja melua jopa paremmin kuin muut kiinteistöviemärijärjestelmät
18dB (4L/s virtaama - täysi kuormitus) / 16dB (2L/s virtaama - yhden wc-laitteen huuhtelu).

Ääntä vaimentavien kiinteistöviemäreiden käyttökohteita ovat mm. asuinkerrostalot, julkiset rakennukset, liikerakennukset, hotellit ja sairaalat.

Saatavilla 200mm asti!

Omat dBlue-kannakkeet!

dBlue-kiinteistöviemärijärjestelmä on EN1451-standardin mukaisesti valmistettu laadukas ääntä vaimentava kiinteistöviemärijärjestelmä, joka täyttää kaikki soveltuvat kansalliset ja kansainväliset laatu- ja turvallisuusstandardit.

Materiaali 
dBlue-kiinteistöviemärijärjestelmä on valmistettu uutta tekniikkaa edustavasta, polypropeenin ja ääntä absorboivan mineraalitäyteaineen (PP-MD) seoksesta.

Kerroksellinen putkirakenne valmistetaan uusimmalla ekstruusiotekniikalla. Putkikoot ovat 40mm-200mm ja järjestelmään kuuluu laaja osa- ja kannakevalikoima.

dBlue kannakkeet
Osana ääntä vaimentavaa kiinteistöviemärijärjestelmää ovat erikoisvalmisteiset eristetyt kannakkeet, jotka vaimentavat runkoääntä tehokkaammin kuin tavalliset putkikannakkeet. Eristetyt dBlue kannakkeet kuuluvat oleellisesti ääntä vaimentavaan järjestelmään.

Saatavilla myös erikoiskannakkeet ("iskunvaimentimilla"), joilla viemäriäänet saadaan vaimennettua jopa 10dB ! asti (2L/s virtaama).


Onko viemäriputkiston äänille joitain määräyksiä?
- Suurin sallittu äänitaso LVIS-laitteistoista aiheutuville äänille on 28dB - asuinhuoneiston ulkopuolelta asuntoon sisälle kantautuville äänille. (Suomen rakentamismääräyskokoelma osa C1)

Millaisia äänitasoja viemäriputkistoista yleensä aiheutuu?
- Valurautaviemäriputket 30dB / HT-viemäriputket 26dB / dBlue kiinteistöviemärijärjestelmä 18dB*

Desibeliarvojen yhteydessä mainitaan usein virtaama. Mitä virtaamat tarkoittavat?
- Jotta eri putkistoja ja materiaaleja voidaan vertailla keskenään niiden ääniominaisuuksien osalta, on putkistoja verrattava samalla kuormituksella esimerkiksi 4L/s tai 2L/s. Käytännössä 4L/s vastaa 110mm viemäriputkeen aiheutuvaa maksimaalista kuormitusta ja 2L/s vastaa yhden wc-laitteen huuhtelun aiheuttamaa kuormitusta.

Mikä on dBlue viemäreiden paloluokka?
- dBlue kiinteistöviemärijärjestelmän putket ja osat ovat ns. normaalisti syttyviä ja niiden paloluokka on B2.