Aluskatteet kaikille rakennus- ja kattotyypeille

Valikoimastamme löytyvät hengittävä aluskate, kondenssialuskate sekä tavallinen, kondesoimaton aluskate kylmiin tiloihin. 

Aluskate on olennainen osa kattorakenteita, sillä se varmistaa katon vesitiiveyden. Vesi- eli päällyskatteet ovat tavallisesti vedenpitäviä, mutta vaihtelevissa sääoloissa vettä ja kosteutta saattaa päästä liitoksien tai läpivientien kautta yläpohjaan. Täysin vesitiivis aluskate estää veden pääsyn syvemmälle rakenteisiin.

Aluskatteet

MX-Varma hengittävä aluskate

MX-Varma on RIL-vaatimukset täyttävä, hengittävä aluskate. MX-Varma hengittävä aluskate on veden- ja tuulenpitävä, mutta höyrynläpäisevä.

Hengittävä rakenne päästää kosteuden haihtumaan rakenteista, kuitenkin pitämällä ulkopuolisen kosteuden loitolla. 

MX-Varma hengittävä aluskate voidaan asentaa suoraan lämpöeristeen ja aluslaudoituksen päälle. Näin kattoeriste voidaan asentaa täyteen paksuuteen ilman perinteisen aluskatteen vaatimaa tuuletusrakoa.

Aluskate

Turva - kondenssialuskate 60 m² (1,5x40m, 140g/m²)on molemmin puolin laminoitua ja UV-suojattu. Aluskatteen alapinta on päällystetty imukykyisellä nukkamateriaalilla, joka sitoo yläpohjaan tiivistyvää kosteutta estäen sitä pisaroitumasta ja tippumasta rakenteisiin. Meltex Turva-kondenssialuskate täyttää RIL 107-2012:n vaatimukset (Tuoteluokka AKV 1)

Aluskate ilman kondenssisuojaa 60 m² (1,5x40m, 110g/m²) on muolemmin puolin laminoitu ja UV-suojattu aluskate, joka soveltuu mm. varastotiloihin ja navettoihin.

Aluskatteen kiinnike kattoläpiviennille

MX-aluskatteen kiinnike nostaa läpiviennin kohdalta aluskatteen reunat ylös ja kiinnittyy kattoruoteisiin estäen aluskatetta pitkin valuvan veden pääsyn yläpohjan eristeisiin. Aluskatteen kiinnike toimitetaan tiili-, muotopelti- ja konesaumakattojen läpivientisarjojen mukana. Kahden kiinnityskahvan ansiosta kiinnike voidaan kiinnittää kattoruoteisiin yläkautta, mikä nopeuttaa ja helpottaa asennusta.