Suojaa kotisi radonilta

Radon on maaperässä esiintyvä vaarallinen, näkymätön ja hajuton jalokaasu. Radonia erittyy ilmaan etenkin hyvin ilmaa läpäisevästä maaperästä kuten sora- ja hiekkaharjuista. Maaperän radonpitoinen ilma tunkeutuu kellareihin ja asuntoihin lähinnä talon alapohjasta sekä sokkelin ja maanvaraisen laatan välissä olevien rakojen kautta.

Radonin arvioidaan aiheuttavan Suomessa noin 300 keuhkosyöpätapausta vuodessa. Lisätietoja radonpitoisuuksista löytyy Säteilyturvakeskuksen kotisivuilta www.stuk.fi

Radonsuojaus

MX-Radonputkistopaketti

MX-Radonputkistopaketti sisältää kaikki radonkanaviston rakentamiseen tarvittavat putket, liitoskappaleet sekä tiivistys - ja eristystarvikkeet. MX-Radonputkistopaketti on mitoitettu normaalin omakotitalon tarpeisiin. Osat toimitetaan paketissa asennusohjeineen.

MX-Radonsuoja

MX-Radonsuoja – tiivistä turvallisuutta

Tiivistämällä alapohjan rakenne MX-Radonsuojalla saadaan luotua ilmansulku, joka estää paitsi radonin tunkeutumisen sisätiloihin, myös kapillaarisen kosteuden nousun rakenteisiin. MX-Radonsuoja on rakenteeltaan erittäin kestävää, mutta taipuisuutensa ansiosta helppoa asentaa. Suuri venymiskyky tarkoittaa vahvaa kestävyyttä työmaaoloissa ja asennettuna.

• Joustava ja kestävä materiaali - helppo asentaa
• Liukumaton pinta – pysyy asennettaessa paikallaan
• Lämmönkestävyys -50°C - +80°C

MX-Radonsuoja kiinnitetään alustaan tiiviisti liimamassalla, esim. butyylimassalla tai tiivistysliimalla. Saumat tulee limittää 15-20 cm matkalta.

Rullakoko 0,6 m x 25 m