Taipuisat salaoja- ja sadevesijärjestelmät

Meltexin taipuisa salaoja- ja sadevesijärjestelmä pitää perustukset kuivina ja suojaa talon perustuksia home- ja routavaurioilta. Taipuisilla putkilla rakennusten kulmien ja erkkereiden kiertäminen käy sujuvasti, ilman erillisiä taivutusosia. 

Taipuisat putket ovat kestävää SN8-lujuusluokkaa.

Taipuisat salaoja- ja sadevesijärjestelmät

Taipuisat salaoja- ja sadevesiputket

Meltexin taipuisat 110 mm sadevesiputki ja salaojaputki ovat vahvaa SN8 lujuusluokkaa, mutta valmistusmateriaalin ansiosta silti taipuisia. Taipuisalla putkella rakennuksen kulmien, terassien ja erkkereiden kiertäminen käy helposti ilman erillisiä kulmaliitoskappaleita ja rännikaivojne purkuputkien yhdistäminen runkolinjaan sujuu vaivatta.

Valmistusmenetelmänsä ansiosta taipuisat putket saavuttavat kuitenkin vastaavankokoisten tuplaputkien SN8-lujuusluokituksen. Lisäksi taipuisat putket ovat helppoja kuljettaa: kieppi mahtuu vaikka peräkärryyn ja muutaman taipuisan putkisalon kiepauttaa jopa auton takakonttiin.

MX-Rännikaivo SVK 300/100-110

Rännikaivot asennetaan syöksytorven alle rakennuksen seinustalle. MX-Rännikaivo SVK 300/100-110 on sakkapesällinen rännikaivo, jonka kyljessä on kiinteä lähtöyhde 100 mm ja 110 mm putkelle. Irroitettava ritilä mahdollistaa sakkapesän puhdistamisen.

a207440 MX-Rännikaivo SVK 300/100-110

+ Rännikaivoon voi liittää suoraan putken ilman holkkia
+ Soveltuu hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan matalaa asennussyvyyttä.
+ Irroitettava ritilä helpottaa kaivon puhdistusta

MX-Rännikaivoon on saatavana lisävarusteena a208210 Rännikaivon korotus 200 (kuva 3), jolla kaivoa voidaan korottaa 200 mm.

Sadevesisuppilo 315/110

Sadevesisuppilo on epäkesko sadevesikaivo, jonka pohjasta on lähtö 110 mm sadevesiputkelle. Sadevesisuppilo on mitoitettu sopimaan myös 315 mm rumpuputkeen, jolloin siitä voidaan rakentaa korkeampi, sakkapesällinen rännikaivo. Rännikaivot asennetaan syöksytorven alle rakennuksen seinustalle.

2830521 Sadevesisuppilo 315/110

+ Epäkesko lähtöyhde helpottaa asennusta: helppo pyöritellä purkuputkeen ja syöksytorven alle.
+ Ritiläkupu estää roskien pääsyä sadevesiputkeen
+ Voidaan rakentaa sakkapesälliseksi rännikaivoksi

Salaojan tarkastuskaivot

Salaojan tarkastuskaivoja asennetaan salaojaputkilinjaan rakennuksen kulmiin ja pidempien vetojen välille. Meltex salaojan tarkastuskaivoista on saatavana kolmea erilaista mallia:

Tarkastuskaivo 315 x 1000 mm sisältää muovikannen ja -pohjan, sekä runko-osan. Tähän malliin liitokset voi tehdä itse halutulle korkeudelle ja suunnalle.

Tarkastukaivo 315 x 1000 mm yhteillä on valmis kaivopaketti, jonka pohjaelementissä on kolme valmista liitosta (110/100/80 mm putkelle).

Tarkastuskaivo 315 x 1330 mm yhteillä on korkeampi malli ja se soveltuu hyvin esimerkiksi rinnetonteille. Sisältää kolme liitosyhdettä (110/100/80 mm putkelle).

Tarkastuskaivoja on mahdollista rakentaa tarpeen mukaan myös korkeammaksi liittämällä irtaallaan saatavaan pohjaelementtiin tarvittava määrä 315 mm rumpuputkea. Jo maahan asennettua kaivoa voidaan korottaa jatkoholkilla ja rumpuputkella.

Sulanapitokaapeli

Putket jäässä?

PST 10W -itsesäätyvää lämpökaapelia käytetään vesijohtojen, viemäreiden, kattokaivojen, räystäskourujen ja syöksytorvien sulanapitoon. 10W kaapelilla on elintarvikehyväksyntä, joten se voidaan asentaa myös käyttövesijohdon sisään. Tähän tarkoitukseen on saatavana myös paineläpivientinippa 3/4".

Helposti käyttöönotettavaa, pistotulpallista 10W kaapelia on saatavana eri pituisina sekä määrämittaisena myös 20W tehoisena. Ilmoitettu teho tarkoittaa tehoa / metri.

Tuote Pituus
10W 2m
10W 4m
10W 6m
10W 8m
10W 10m
20W määrämittaisena

Ruukkukaivo

Viimeistele julkisivu tyylillä

Ruukkukaivo on uudentyyppinen, helposti syöksytorven alle asennettava rännikaivo. Pohjoismaisiin oloihin suunniteltu
rännikaivo on varustettu roskasiivilällä.

Rännikaivon tehtävä on ohjata katolta johdetut sadevedet edelleen sadevesiviemäriin. Ruukkukaivo muistuttaa muotoilultaan saviruukkua ja on saatavilla kolmella eri värivaihtoehdolla: terra, ruskea ja antrasiitti. Ruukkukaivo on myös helppo asentaa vanhan rännikaivon tilalle. Sadevesiviemärit ovat yleensä halkaisijaltaan 110 mm, jolloin ruukkukaivo sopii putkeen ilman erillisiä liitos- tai supistusosia.

- Sileäpintainen ja tyylikäs
- Helppo asentaa
- Poista roskat siivilän päältä, muutoin huoltovapaa
- Reilu tilavuus
- Vahva rakenne säilyttää muotonsa
- Säänkestävä

Tuotekoodit ja nimikkeet
a207441 Ruukkukaivo, terra
a207442 Ruukkukaivo, antrasiitti
a207443 Ruukkukaivo, ruskea