Mikko Pälvimaa


Tuotantoinsinööri
Meltex Jyväskylä

Kuinka päädyit alalle ja Meltexille?
Päädyin alalle ja töihin Meltexille sattuman kautta. Valmistuin viime vuonna konetekniikan insinööriksi ja olin vailla työpaikkaa. Verkot ehtivät olla vesillä jonkin aikaa, olin tiiviissä yhteydessä Jyväskylän Go On:in kanssa ja pyrimme saamaan minut töihin. Meltexille avautui paikka hakuun ja Go On:in agenttien kanssa tultiin yhdessä siihen lopputulemaan, että tämä voisi olla minun pestini. Hakemus sisään ja tiukan seulan kautta läpi.

Mitä työsi pitää sisällään?
Olen mukana kehittämässä ja pyörittämässä Jyväskylän putkitehdasta. Työssäni pyrin tekemään kaikkeni, että tuotantolinjat pysyvät yhtäjaksoisesti päällä mahdollisimman pitkään. Olen myös tiiviisti yhteyksissä eri sidosryhmien kanssa.

Mikä on työssä parasta?
Jatkuva uuden oppiminen prosessien parissa ja tietenkin mahtavat työkaverit. Lisäksi asioiden eteenpäin saaminen palkitsee työssäni.

Mitä odotat Meltexin tulevaisuudelta?
Olen huomannut, että Meltex on nopeasti kasvava yritys ja odotan kovaa kasvua tulevaisuudessakin. Odotan myös, että pääsen näkemään muita meltexläisiä ja yhteistyökumppaneita (muutenkin kuin Teamsin välityksellä), kunhan koronatilanne sen sallii. Lisäksi muovi- ja teknologia-alan messut kiinnostavat kovasti, sillä työhöni kuuluu myös tuotannon kehittäminen ja mikä olisikaan parempi tapa keksiä uusia ratkaisuja meille kuin käydä alan messuilla hakemassa uutta näkemystä tuotannon kehittämiseen.