Reijo Areva


Toimitusjohtaja

Kuinka päädyit alalle?
Olen koulutukseltani energiatalouden diplomi-insinööri. Diplomityöni ohjaava professori oli tuotekehitysjohtajana suomalaisessa putkiyrityksessä ja pyysi minua sinne tuotekehitysinsinööriksi vuonna 1983. Sen jälkeen perustin muun muassa tehtaan Etelä-Koreaan ja vedin kaksi vuotta tehdasta Thaimaassa.

Miten päädyit Meltexille?
Palasin Aasiasta vuonna 1989 ja ryhdyin KWH Pipen Euroopan aluejohtajaksi, kunnes vuosituhannen vaihteessa kyllästyin reissaamiseen. Ostin Sipoosta meidän nykyisen Sipoon tehtaamme ja vuonna 2000 ostimme norjalaisporukan kanssa Kuhmoisten tehtaan. Vuonna 2011 suurin asiakkaamme Meltex halusi syventää yhteistyötä, jonka myötä edellä mainitut IPS Muovi ja IPS Putki fuusioituivat Meltexin kanssa. Silloin minusta tuli Meltexin osaomistaja ja vuoden 2012 alusta aloitin toimitusjohtajana.

Mitä työsi pitää sisällään?
Toimitusjohtajan työ on hyvin pitkälle hallitustyötä, johon kuuluu johtoryhmätyö, henkilöstöasiat, strategia-asiat ja erilaisten toimittajien tapaaminen. Paineputket ovat vahvin osaamisalueeni, joten olen myös joissain tuotteissa tuotevastaavana ja osallistun edelleen aktiivisesti hinnoitteluun, myyntiin sekä asiakkaiden tapaamiseen.

Mitä odotat Meltexin tulevaisuudelta?
Jos pystymme palvelemaan asiakkaita Suomessa näin hyvin, miksemme pystyisi tekemään sitä hieman laajemminkin. Vientimme on kehittynyt erittäin paljon ja sen kasvu on ollut nousujohteista. Resurssit ovat kuitenkin tällä hetkellä vielä pienet ja kartoitamme, mitä voisimme tehdä esimerkiksi muissa Pohjoismaissa. Mahdollisuuksia tällä saralla on paljon.