Taneli Hytönen


Taneli Hytönen
Laadunvalvoja

Kuinka päädyit alalle ja Meltexille?
Voisin sanoa, että aikanaan kun aloitin Meltexillä, en ollut koskaan aiemmin edes ajatellut työtä teollisuudessa, saati muovialalla. Peruskoulun jälkeen suoritettuani lukion, armeijan ja valmistuttuani datanomin ammattiin, ajatukset työurasta eivät olleet kirkastuneet yhtään. Päätin siinä vaiheessa kuitenkin kokeilla hakea töitä ja hainkin avoimin mielin kaikenlaisia työpaikkoja. Työpaikan löytymiseen Meltexiltä liittyy omalla kohdallani hauska tarina. Muistelin nähneeni ohimennen sanomalehdessä ilmoituksen avoimesta työpaikasta Meltexillä. Kävin etsimässä lehden paperinkeräyksestä ja löysin ilmoituksen. Hain ja sain paikan Jyväskylän tehtaalle putkituotantoon vuonna 2005. Tein nelisen vuotta kolmivuorotyötä tuotantolinjoilla, ja vuoden 2009 lopulla siirryin nykyiseen tehtävääni. Toukokuun lopussa 2020 tuli täyteen yhtäjaksoisesti 15 vuotta yrityksen palveluksessa.

Mitä työsi pitää sisällään?
Toimin laadunvalvojana ja pääasiassa huolehdin oman tuotannon tuotteiden laadunvalvonnasta Meltexin Jyväskylän tehtaalla. Testaan ja mittaan. Varmistan, että oman tuotannon tuotteet täyttävät niille asetetut laatuvaatimukset ja raportoin tarvittaessa tuotteiden valmistuksesta vastaavalle henkilöstölle. Työhön sisältyy myös tuotannon kehittämiseen ja tukitoimintoihin liittyviä tehtäviä kuten tuotteiden ja raaka-aineiden koeajoa, perehdytystä sekä inventointia. Työnkuva on vuosien mittaan muodostunut todella monipuoliseksi. Olen toiminut myös yksikön työsuojeluvaltuutettuna viimeiset 10 vuotta.

Mikä on työssä parasta?
Vaikka oma tehtäväni on itsenäistä työtä, on mahtava työyhteisö työssä parasta. Ilmapiiri on erittäin rento, ja työn lomassa ”juttujen värittely” työkavereiden kesken luo suolan työpäiviin. Itse työtehtävien osalta paras juttu itselle on työn merkityksellisyys. Ajattelen työtäni asiakkaan näkökulmasta niin, että mikäli olisin itse hankkimassa testaamiani tuotteita, mitä odottaisin saavani. On mukava pitää huolta, että asiakkaat saavat laadukkaita tuotteita. Vaikka työhön sisältyy paljon rutiininomaisia tehtäviä, ovat päivät erittäin vaihtelevia. Meltex on työnantajana myös luotettava.

Mitä odotat Meltexin tulevaisuudelta?
Niinä vuosina, joina itse olen ollut Meltexillä, yrityksestä on muodostunut merkittävä toimija alalla. Aloittaessani talossa, Meltex toimi ainoastaan Palokan yksikön voimin silloisessa Jyväskylän maalaiskunnassa ja työntekijöitä taisi olla muutamia kymmeniä. Nykyään yksiköitä on pitkälle toistakymmentä ja työntekijämäärä lasketaan sadoissa. On ollut mukava olla mukana kasvavassa yrityksessä ja odotan kasvun jatkuvan. Uskon, että tulevaisuudessa voidaan palvella asiakkaita kattavalla ja laadukkaalla tuotevalikoimalla vielä paremmin. Odotan myös, että Meltex olisi avoin muuttuvassa ajassa. Esimerkiksi muovin kierrätys on lähitulevaisuuden tärkeimpiä haasteita ja näen, että Meltexillä on potentiaalia toimia yhtenä muovinkierrätyksen edelläkävijänä.