MELTEX Maanrakennuskankaat

Suomessa tai Skandinaviassa ei ole aikaisemmin ollut maanrakennuskankaiden valmistusta. Nyt olemme alan pioneerina aloittaneet maanrakennuskankaiden tuotannon kotimaisesti Jyväskylässä.

Maanrakentamisessa käytettävä kuitukangas on olennainen osa infrarakentamista. Meillä on luja asema yhtenä Suomen johtavista infratuotteiden valmistajista, joten maanrakennuskankaiden valmistus sopii hienosti konseptiin.

Vastuullisuudella ja hiilijalanjäljellä on yhä suurempi merkitys myös rakennusmateriaalien valinnassa. Maanrakennuskangastuotannon tuominen Suomeen lähelle asiakasta on siksi vastuullinen valinta. Kotimainen tuotantomme vähentää logistiikasta aiheutuvaa ympäristönkuormitusta lähes 60%. Lisäksi Meltexin maanrakennuskankaiden valmistuksessa käytetään hiilineutraalia, päästötöntä energiaa.

Uuden maanrakennuskangastuotannon ainoa Suomen ulkopuolelta tuleva asia on toistaiseksi raaka-aine, sillä Suomessa sitä ei vielä valmisteta. Kaiken muun valmistukseen liittyvän hankimme kotimaisilta yrityksiltä.

Valmistamme maanrakennuskankaita laatuluokissa N1-N5. Kaikille kankaille on myönnetty CE-merkintä sekä pohjoismainen NorGeoSpec tuotehyväksyntä.